Mars 2019

​Hej föreningsmedlemmar!

Det närmar sig förhandling i Mark och miljödomstolen beträffande vår hiss Kråkfoten.
Vi behöver nu hjälpas åt för att undersöka hur vi medlemmar använder vår hiss. Med den undersökningen som grund kan vi försöka bevisa rimligheten i att kommunen ska ta ett större ansvar för hissen än 20 %.

Vi i styrelsen kommer att gå runt till alla i föreningen för att ställa några frågor som vi kan ha med som underlag till domstolen. Huvudfrågan vi kommer att ställa är hur många gånger man använt hissen för att åka upp eller ner under en veckas tid. Frågan gäller hela hushållet. Svaren vi får i denna undersökning kommer vi sedan väga mot totala antalet hissrörelser som Kone hjälper oss att ta fram.

Generellt meddelar Kone att kostnaden för en hiss av den typ som Kråkfoten är är betydligt högre än för andra "vanliga" hissar. Det innebär att förhandlingen blir viktig för hela Kvarnbyvallen. Lyckas vi inte övertyga domstolen kan vi dra på oss mycket höga kostnader på sikt. 

De övriga föreningarna kommer att göra motsvarande undersökning.


Övriga föreningsnyheter:

  • Vi kommer att skicka in ett samlat underlag till SBC för att korrigera de felaktiga namn på skyltar och brevlådor i trappuppgångarna, så ni som behöver få detta rättat, skriv in till styrelsen@brfpodium.se så ser vi till att det blir korrigerat.
  • JM har lovat att byta ut gruset utanför soprummet vid 13 och 11 mot plattor så vi slipper grus i trapphusen, det kommer att ske nu under våren
  • Den 23 maj kommer vår årsstämma att hållas, så skriv upp datumet! Vi kommer snart ut med kallelse och mer information så snart vi har fått tag i en lämplig lokal, vilket visar sig vara lite svårt denna gång. Ni som redan nu har motioner att få med på stämman kan maila in dessa till styrelsen@brfpodium.se eller lägga i vårt postfack i uppgång 11.

Vi hoppas att ni som fått felaktigheter i era lägenheter åtgärdat av JM blivit nöjda.

Nu ser vi fram emot våren!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen